Vad kan jag som anhörig göra?


#1

Som anhörig kan det vara svårt att veta hur man ska finnas till och hjälpa, och här är det väldigt viktigt att tänka på att du inte är menad för att bota den drabbade utan din roll är att finnas till som ett stöd. Men det betyder mycket att du visar att du ser problemen och bryr dig. Det kan hjälpa personen att bli bättre.

Var öppen med det som oroar dig. Berätta för andra (vänner, partner, kurator på skolan, arbetskarater) om hur Du har det.

· Våga fråga! Fråga (vården, de andra i familjen, arbetskamrater) om det du undrar över. Du kan också ställa frågor till oss här på forumet.

· Frisk & Fri. Kontakta din närmaste lokalförening och bli medlem.

· Undersök vad Tjejzonen har att erbjuda.

· Nationellt kompetenscentrum för anhöriga, NKa, erbjuder också webbutbildningar.

· Gå med i Progress Me privata facebook grupp för anhöriga och skapa kontakt med andra som befinner sig i liknande situation. Klicka här för att gå med.

Kom ihåg att den som har ätstörningar behöver professionell hjälp för att bli bra. Du som närstående kan inte ensam få någon att bli frisk från ätstörningar. Glöm inte att ta hand på dig själv också och att du själv ska må bra. Dela gärna med dig av dina tips i denna tråden som kan vägleda andra i samma situation som dig.

/Progress Me